Tiimi Snowparkin takana

Matt Slocombe

Terrain Park Manager (Parkkimanageri)

Can you tell us a little about yourself?

Well I’m from Wanaka, New Zealand, and have been Snowboarding for around 17 years. My other hobbies are filming/editing and photography.

Why did you decide to come to Finland?

The main reason why I came to Finland was to build a awesome park in Iso-Syöte ;) . Also I have never been here before so it seemed like a good opportunity to explore a new Country and ride somewhere different.

What have you been up to before coming to Finland?

For the last 4 years I have been building parks in New Zealand during the southern hemisphere winters (Cardrona Parks NZ) and Sweden in the northern hemisphere winters (Hemavan Snowpark).

What kind of a park will we see this winter / what kind of park is the best in your opinion?

I’m really excited to build a Park here, it looks like we have good terrain to work with, and fun features to set up.
A good park for me has a lot of options, progressive features and good flow.

I hope you all enjoy what we build this season and look forward to meeting more people and taking some laps in the Park!!

@m_slocombe

Niko Häggman

SnowPark Team, huoltomies & valokuvaaja

Moro Niko, miten menee?

Terve, hyvin menee!

Kertoisitko vähän itsestäsi?

Nimi on tosiaan Häggmanin Niko. Helmikuussa tulee 18 vuotta mittariin ja lukion toistavuotta kärvistelen. Asustelen Kannuksessa, mutta mökki Iso-Syötteellä on toinen kotini. Harrastan lumilautailua, valokuvausta, salibandyä lentopalloa ja tennistä. Olen tunturissa melkein joka viikonloppu sekä tietenkin joulu- ja hiihtolomilla.

Minkälainen laskutausta sinulla on?

Laskettelun alotin alle 2-vuotiaana suksilla ja ensimmäisen lumilaudan sain 7 vuotiaana. Kuutisen vuotta olen parkkia laudalla hinkannut. En ole varsinaisesti kisaillut muuta kuin Iso-Syöte SnowParkin omissa tapahtumissa.

Olet ollut osa Parkkitiimiä jo pitkään, mutta teet tunturissa myös muuta, mitä?

Parkkitiimissä olen kolmatta vuotta ja joka vuosi työnkuva laajenee, joten työhön ei kerkeä kyllästyä. Työnkuvaan tällä hetkellä kuuluu mainoskuvien ottaminen, tapahtuminen kuvaaminen ja järjestäminen, sheippailu ja raksaus aina kun tunturissa satun raksausaikaan olemaan. Lisäksi olen myös hiihtokoulun listoilla, joten ei muutakun tuntia varailemaan!

Kiitos ja kumarrus.

Nikon kuvaushommia voi seurailla zizuphotos-blogin kautta!

@nikohaggman

Kalle Järvilehto

Iso-Syöte Pro Team

Kuka on Kalle?
- Nyt on aika paha kyssäri! Meikä on meikä! Lumilautaliiton sivuilta voi käyä kurkkaa tarkkoja speksejä, kuten pituuden ja painon;)

Mikä on tän hetken siistein juttu?
- Armeija ja lukio ohi! Saa laskea menemään nii paljon ku sielu sietää😍 ja Family Guy

Pari viime kautta on tullut upeeta menestystä ja tripla keräsi kansainvälistäkin huomiota, mikä on sun uran tärkein hetki tai laskemisessa yleensä tässä kohtaa?
- Viime kausi yleisesti oli onnistunu ja antoi itsevarmuutta puskee eteenpäin! Se että saa tehä sitä mistä tykkää on jo ihan mahtavaa! Tärkein hetki on aina ku pääsee laudan päälle!

Mitä toivoisit saavuttavasi tällä kaudella sijoituksina, ihmisenä tai muuten?
- Tällä kaudella on paljon aika isoja kisoja, niistä toivon yleisesti menestystä. Toivon kans että saadaan paljon siistejä videoita yms tehtyä. Most of all haluun laskee mahollisimman paljon, pysyy kunnossa ja nauttia elämästä täysillä!

Nähdäänkö sua Iso-Syötteellä ja miksi halusit lähteä yhteistyöhön meidän kanssa?
- Todellakin! Täs on kehitteillä aika siistejä projekteja joista oon tosi fiiliksissä ja ootan että päästään toteuttamaan niitä!

Loppusanoja?
- Joo! Jos on mielenkiintoa seurailla mun tekemisiä niin -> Instagram @kallejarvilehto ja jos tekee mieli lähetellä random snäppejä nii 👉🏼 👻 @kabadinho

@kallejarvilehto

Joel Tyni

Iso-Syöte Pro Team

Morjes Joel! Mikä meisinki?
Vallan mainio! Laskut kulkee ja paikat kunnossa toistaiseksi haha. 

Eli alkuun myös kerrotko vähän itsestäs, millainen laskutausta ja kauan on tullu pyörittyä laudan päällä? 
24 vuotias Iistä kotoisin, tällä hetkellä koti paikkakunnalla Helsinki. Ensikosketus lautaan tais olla 13 vuotiaana ja normaalien lajiin kuuluvien alkuvaikeuksien jälkeen tästä sitten innostuin. Jukka toiminut motivaattorina ja esikuvana siitä lähtien, kun ensikertaa lautaan koskin. Pääosin aina laskenut akselilla Iso-Syöte, Ruka sekä muutaman kauden pyörineessä Ruskotunturissa Oulussa. 

Mites sponsorit, saavutukset? 
Nitrofinland, Iso-Syöte. Aika vähän tullut kisailtua toistaiseksi, mutta muutamia löytyy. Entisenä reilirottana Rip Curlin railjamien voitto joskus 2014 sekä muutamia pienempiä saavutuksia reileissä. Suomi Tour 2016 Slopestyle 2. sija sekä osanotto SM -Slopestyleen , saavutuksena loukkaantuminen. 

Mitä tavoitteita tälle kaudelle ja lähivuosille lautailun suhteen? 
Suomi Tourin kisoja mihin suinkin pääsen, sm -kisat Levillä sekä muita Suomen sisäisiä pienempiä kilpailuja. 'Joitakin reissuja Suomen ulkopuolelle. Intohimoisesti viettää laatuaikaa mäessä, sekä kuvailla rentoja videoita kaikelle kansalle! Sekä yhtenä tärkeimpänä, innostaa junioreita lajissa ja olla mahdollisimman hyvänä esimerkkinä. 

Mites oot hypänny Iso-Syötteen Pro Teamin remmiin? 
Monta kautta Jukan kans täällä laskettu sekä kuvattu parkkiedittejä, jonka seurauksena Mikko meistä innostui ja tarjosi mahdollisuutta päästä Pro Teamiin. Kuka hullu siitä kieltäytyis haha. 

Kiitos Joel haastattelusta! Toivottavasti nähdään äijää paljon temppuilemassa. Loppusanoja, fiilistelyjä?

Send it! 

@joeltyni

Juho Virsunen

Iso-Syöte AM Team 

Moikka uus AM tiimiläinen! Esittelisitkö itsesi, kukas oot? 

Morjesta! Meikäläisen nimi on Juho Virsunen, olen 16- vuotias ja asun Oulussa. Iso-Syötteellä käyn melkein joka viikonloppu vuoden ympäri. Harrastuksiani on maastopyöräily ja lumilautailu.  

Mikä sulle on tärkeintä lumilautailussa? Kauan on tullu pyörittyä lajin parissa?  

Tärkeintä lumilautailussa minulle on kavereiden kanssa uusien kikkojen harjoitteleminen ja hauskanpito. Lumilaudalla aloitin laskemaan 7 vuotta sitten ja niistä 5 olen laskenut parkkia. 

Oletko osallistunut kilpailuihin? Tälle kaudelle suunnitelmia mennä? 

Viime vuonna osallistuin kahteen SuomiTourin kisaan ja kerran olen osallistunut Ruskon Big Air -kilpailuun. Tänä vuonna olisi tavoitteena kiertää ainakin muutama SuomiTourin kisa ja sitten SM-kisat. 

Mikä Iso-Syötteen parkeissa on parasta? 

Iso-Syötteen parkeissa parasta on niiden monipuolisuus, pituus ja parkkien kunto. 

Kiitos haastattelusta! Loppusanoja?

Tulkaa moikkaamaan jos näette meikää mäessä:) 

@regjuhis

Roomeo Aalto

Iso-Syöte AM Team 

Morjes! Esittelisitkö itsesi porukalle? 

Olen Romeo Aalto ja olen kohta 11 vuotta. Asun Yli-Iissa, Jakkukylässä, ja käyn Jakun koulun neljättä luokkaa. Olen laskenut laudalla kuusi vuotta. 

Mikä sulle on tärkeintä lumilautailussa?

Mulle on tärkeintä lumilautailussa on hauskanpito ja kavereitten kanssa hengailu. 

Oletko osallistunut kilpailuihin, mitkä ovat tämän kauden suunnitelmat kisojen kannalta? 

Olen ollut Iso-Syötteen jossain pikku kisoissa. Kävin Ruskotunturin Big Air kisassa viime keväänä.

Mikä on Iso-Syötteen parkeissa parasta?

Iso-Syötteen parkeissa parasta on reilit ja hyppyrit ja loistava parkkitiimi!

@romee_12

Roni Aalto

Iso-Syöte AM Team

Moikka moi! Haluaisitko esitellä ittes tähän alkuun? 

No moikka, olen Roni Aalto ja oon kohta 13 vuotta, asun Yli-Iissä Jakkukylässä. Käyn Jakun koulun kuudetta luokkaa. Olen laskenut suksilla pari vuotta pienenä, mutta sitten näin jonkun menevän laudalla ja kiinnostuin lumilautailusta. Olen laskenut laudalla noin 7 vuotta, pääasiassa täällä Iso-Syötteellä. 

Mikä on sulle tärkeintä lumilautailussa?

Minulle tärkeintä lumilautailussa? Tietenkin monipuolisuus ja kaverit. Kaverien kanssa voi oppia uutta joka päivä. 

Ootko osallistunut kisoihin, mitkä suunnitelmat tälle kaudelle kisojen kannalta? 

En ole osallistunut paljon kisoihin muualla kuin täällä Iso-Syötteellä. Tarkoituksena on tänä vuonna lähteä kierteleen muutamat kisat Suomessa. 

Kuulostaa hyvältä! Entä mikä Iso-Syötteen parkeissa on parasta? 

Iso-Syötteen parkeissa on parasta se, että kaikki hyppyreiden ja reilien nokat ovat aina kunnossa. Parkkitiimin tyypit pitävät parkista hyvää huolta. On mukava, kun parkin reilit vaihtuvat kauden aikana, näin ei pääse kyllästymään parkkiin. 

@roniaalto

Dylan Sutton

SnowPark Team, Huoltomies

Hi Dylan, what's up? Can you tell us a little about yourself? 

Whaaaats up !! My name is Dylan Sutton, I'm 29 years old and I am from New Zealand. 

How did you end up in Finland and how has it been so far? What have you been doing for the past few years? 

How did I end up in Finland? Met a girl and fell in love ;) Long summer nights and snow in the winter, what more you could ask for? For the last 5 years I have been living in the south of Finland in Helsinki where I have been working as a tattoo artist. Some of my other hobbies include skating, painting, exploring nature and enjoying time with friends. 

What is your backround in snowboarding? 

Well I started snowboarding when I was 18 years old at a indoor snowdome, few kilometers away from my house. It was not such a big place so the rails and small jumps became my playground and my love for riding park began. 

Any last words? 

You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding. Live love and shred till ya dead :) 

@dylan.sutton

Topi Kallioniemi

SnowPark Team, Huoltomies 

Moikka Topi! Mites menee, kukas oot, kerrotko meille vähän itsestäs? 

Ei kait täs hyvinhän nuo päivät vilisee :D Joo eli oon Topi Tampereen suuntamilta pahan ärrävian omaava rempsee nuori mies. Lumilautailua oon harrastanu ny varmaan sen 20 vuotta? Ei pysy enää mukana noissa vuosissa, surffi sit tuli kans jossain vaiheessa kuvioihin et siinäpä noi tärkeimmät harrastukset. 

Miten oot päätyny Iso-Syötteelle hommiin? 

Iso-Syötteelle päädyin kun tossa viime keväänä Mikon kanssa tuli puheeksi tuleva kausi ja siitä se idea sitte lähti rönsyämään. Toki myös Iso-Syötteen monipuolisuuden, kunnolla tehdyn ja hoidetun parkin takia joka tukee omaa ajatusmallia kuinka hommat pitäisi tehdä. Tosi hyvä fiilis olla osa porukkaa!

Millanen on sun normi päivä parkkihommissa? Teet myös muita hommia sen lisäksi? 

Noniin no normipäivä on normipäivä tietäjät tietää :D Ei vaa 09 reikäleipä yleensä startataan aamusheipillä ellei sit luontoäiti oo suonu uutta lunta tolkuttomasti jolloinka pyritään aloittamaan tuntia aiemmin et saahaan parkit laskukuntoon. Siinähä sit ku saanu sheipit tehtyä niin on joko aikaa laskee itellä tai ottaa vähä rennommin korjaillen reilejä tms jotta saadaan piettyä nekin laskukuntoisena. Illalla sitten sheipin lisäksi rakennetaan tai muutetaan parkkeja mikäli tarvetta on ja joo touhuan ite myös hiihtokoululla täällä kuin myös satunnaisia keikkoja lumilautaliiton kisojen puolella. 

Mitäs mielessä tulevaisuudelle?

Tulevaisuus huhhuh kuka sitä tietää, mieluummin yrittää olla hetkessä kiinni ja nauttia niistä. Uudet temput on aina tervetulleita :D 

Kiitos haastattelusta! Mitään loppusanoja? 

Pelkkää hyvää! 

@tobsterilobsteri

Olli Toivanen

Kissakuski 

Heei Olli! Miten mennee? Kerrotko vähän itsestäsi? 

Hei! Hyvin menee! Lahdesta kotoisin ja 27 vuotta tuli kesällä mittariin. Ollu vähän semmonen oman tiensä kulkija vailla päämäärää mut tärkeintä onki se matka. Aloitin lautailemaan joskus 9 vuotiaana ja siitä lähtien menny sinne mihin nose osoittaa. Kuvailin aika paljon kadulla aikoinaan parissa eri porukassa mut jääny ne hommat nyt kyllä vähemmälle. Kairalle terveisiä! Nykyään keskityn enemmän siihen että muilla on hyvä laskee. 

Mitä oot aiemmin hommaillu, miten päädyit tänne hommiin? 

Opiskelin Vuokatissa ja päädyin työharjoitteluun Pikku-Syötteelle. Pääsin siellä vähän kokeilemaan rinnekonetta ja seuraavana talvena pitiki tehä ensimmäisenä rinteet Ruskotunturille Ouluun. 4 vuotta siellä sitte vierähti. Tänne päätin hakea töihin koska haluan kehittää itseäni kuskina ja saada uusia haasteita. Mikäpä täällä ollessa ku on uusi rinnekone, unelma parkkitiimi ja paljon koskemattomia putikoita. 

Kuis kausi on lähteny käyntiin kissakuskin näkökulmasta? Onko ollu rankkaa?

Vielä on hyvin tähän asti aina jyrsin seurannu perässä! Nopeesti oon oppinu rinneprofiilit ja rinnekonekki alkaa tuntumaan jo osalta kehoa. Silti on paljon opittavaa ja se tästä mukavaa tekeekin. Aina ei oo ollu helppoja paikkoja mut en mä kyl vielä sanois että tää kauheen rankkaa ois ollu. 

Mitä tavoitteita/haaveita/toiveita tulevaisuudelle? 

Joskus tulevaisuudessa ajan rinnekonetta jossain Norjan vuoristossa ja kesällä teen mitä mieleen tulee. Ja koska en ajatellu vanhentua enää niin mulla on tässä aika paljon aikaa työskennellä täällä. 

Haha oikein! Mitään loppusanoja? 

Hyvää pyritää mut priimaa pukkaa tulemaa. 

@tollioivanen

Aleksi Nevakivi

Iso-Syöte Pro Team

Terve Aleksi ja tervetuloa jatkamaan Iso-Syötteen Pro Teamiin! Kertoisitko vielä uusille mukana olijoille kuka olet? 
No terve! Olen Aleksi Nevakivi, asun Haukiputaalla ja tällä hetkellä opiskelen vuokatissa. ikää on 18- vuotta. Kesällä skeitataan kavereiden kanssa, käyn salilla, lenkkeilen, käyn kalalla ja talvella vuorostaan lumilautailen ympäri maailmaa!

Olet Pro teamilaisena nyt toista kautta. Kertoisitko vähän laskutaustastasi?
Lumilaudalla menossa nyt 12. talvi. Aloitin harrastuksen aikoinaan täällä Syötteellä hiihtokoulussa. Ensin rinnelasku maistui, mutta nähtyäni meiningin eräässä parkissa järjestetyssä tapahtumassa minun oli itsekin päästävä kokeilemaan! 2014 pääsin AM- tiimiin ja aloin kiertämään Suomi Touria. Nyt on sitte tullu tulosta sen verran, että on päässy kiertämään maailmalla kilpailujen parissa.  

Monta vuotta siis kokemusta takana, mikä on lajissa parasta?
Vapaus, että voi itse päättää mitä tekee. Jokainen päivä on erilainen ja aina voi oppia jotain uutta, oma tavoitteeni on aina mäestä lähtiessä olla parempi kuin sinne mennessä.

Mitä on suunnitelmissa tulevalle kaudelle?
Ensikaudelle suunnitelmissa olisi kiertää mahdollisimman paljon Eurooppa Cuppia ja jospa sieltä loppukaudesta Maailman Cup paikkaki avautuis. Nuiden lisäksi kierrän kaikki pienemmät Suomen sisäiset kisat mitä kalenteriin loksahtelee kohille! 

Opiskelut Vuokatissa rupeaa olemaan loppusuoralla. Mitä tulevaisuudessa?

Todellakin muutin (2015) Vuokattiin opiskelemaan Urheiluopistolle. Koulu alkaa olemaan muutamaa pyyhkäisyä vaille valmis ja armeija kutsuu huhtikuussa. 

Miten alkukausi on sujunut? Onko tatsi otettu jo lumeen?

Alkukausi on lähteny hullun hyvin käyntiin! Kovasti on paiskittu pohjia kesällä loukkaantumisten jälkeen, mutta kyllä se on palkinnu! Parit ulkomaan reissut on jo käyty alkukauteen ja päästy nostamaan pokaaliaki maailmalla!  

Onneksi olkoon vielä Eurooppa Cup kilpailuiden menestyksestä! Minkälaisia fiiliksiä heräsi?

Kiitos,olihan se huikeeta! Ei voi snaoin kuvailla fiilistä kun on kovasti kuntouttanu ittiä leikkauksista ja vielä kauden ekoissa kisoissa pamauttaa podiumille vielä kahteen kertaan! Tästä on hyvä jatka eteenpäin! 

Onko jäbällä vielä joku ajatus jaettavaksi?
Muistakaa aina ku ootta mäessä että tärkeintä ei ole aina se että verisuussa pusketta menemään uutta trickiä, vaan lähettä rennon fiiliksen kautta!

Hyvin sanottu, täysin samaa mieltä! Kiitos Aleksi ja tsemppiä alkavaan kauteen.
Kiitos! Haluaisin myös kiittää Nitroa, Glorifyä, Skullcandya, Iso-Syötettä, laskuporukkaa sekä vanhempia vahvasta tuesta! Kiitokset lähtee myös Terentjeffin Mikolle ja Simo Suopankille!

Aleksin meininkejä voit seurata Instagrammissa @aleksinevakivi

@aleksinevakivi

Jukka Tyni

Iso-Syöte Pro Team

Terve Jukka! Mikä meininki? 
Hyyvä! Saanu laskuja taas tatsiin viime kauden loukkaantumisen jälkeen. 

Kerrotkos alkuun vähän ittestäs, minkälainen sun laskutausta on? 
26 vuotias Iin perukoilta kotoisin, aloitin laskemisen 14 vuotiaana ja kun ajokortin sain niin pääs useemmin rinteeseen. Serenassa tuli sitten muutama vuosi laskettua parin kauden edestä kun asuin siellä.

Onko vuosien varrella kertyny sponsoreita ja millasia saavutuksia on tullut? 
Nitro Finland, isosyötesnowpark ja Adidas. Podiumeita muutamista pienemmistä kisoista ja reilikisoista Suomessa ja SM hopee slopestylessä 2015. 

Loistavaa, mitä tavoitteita tälle kaudelle ja lähivuosille? 
Säilyä ehjänä ja shreddata täysiä! SM kisoissa koittaa kirkastaa mitalia. 

Mites oot hypänny Iso-Syötteen Pro Teamiin? 
Täällä pari kautta pyörineenä Mikko houkutteli remmiin ja siitä tarjouksesta ei voi kieltäytyä. Pääsee laskeen Suomen parasta parkkia joka viikonloppu. 

Kiitos Jukka haastattelusta, mitään loppusanoja? 

Go Snowboarding! 

@jukiola

Topias Joensuu

Iso-Syöte AM Team

Terve! Esittelisitkö ittesi porukalle? 

Moro! Mun nimi on Topias Joensuu, oon 13 -vuotias ja asun Kiimingissä. Käyn Iso-Syötteellä melkein joka viikonloppu. Harrastuksiani on skeittaus, trampalla hyppiminen ja lumilautailu. 

Mikä on sulle tärkeintä lumilautailussa? 

Mun mielestä lautailussa on tärkeintä kavereiden kanssa laskeminen, hauskanpito ja uusien temppujen opettelu. 

Oletko osallistunut kilpailuihin? Mitkä ovat tämän kauden suunnitelmat kisojen osalta? 

Olen osallistunut Iso-Syötteellä järjestettyihin kisoihin mutta tänä vuonna aion niiden lisäksi osallistua Iso-Syötteen ja Vuokatin Suomi Toureihin ja keväällä Levin sm -kisoihin. 

Mikä on Iso-Syötteen parkeissa parasta? 

Iso-Syötteen parkeissa on parasta pituus ja se, että obstaakkeleja on paljon ja ne on monipuolisia. 

Kiitos Topias haastattelusta! Oisko sulla loppusanoja tai fiilistelyjä?

Toivotan kaikille aurinkoista ja lumista lopputalvea! 

@topiasjoensuu