Tiimi Snowparkin takana

Matt Slocombe

Parkkimanageri

Jo 18 vuotta lumilautaillut Matt on kotoisin Wanakasta, Uudesta-Seelannista.

Matt päätyi töihin Iso-Syötteelle, vaikka ei ollut koskaan aiemmin käynyt Suomessa. Ennen Suomeen tuloa Matt rakensi parkkeja Uudessa-Seelannissa eteläisen pallonpuoliskon talvina (Cardrona Parks NZ) ja pohjoisen pallonpuoliskon talvina Ruotsissa (Hemavan Snowpark). Nyt käynnistyy neljäs talvi Iso-Syötteellä.

Hiihtokeskuksessa työskentelyn lisäksi Mattin mielestä on ollut mielenkiintoista päästä laskemaan erilaiseen ympäristöön ja tutustua maahan. Mattiin voit törmätä parkissa, jossa miehen lempiobstaakkeli on haastava s-reili. Mieleisiä temppuja ovat ajattomat fronttiboard ja method. Lumilautailun lisäksi mies harrastaa valo- ja videokuvausta.

Tervetuloa Iso-Syötteelle moikkaamaan Mattia!

@m_slocombe

Niko Häggman

SnowPark Team, huoltomies & valokuvaaja

Parikymppinen Niko on kotoisin Kannuksesta, mutta Syöte on hänelle kuin toinen koti. Nyt kun lukio ja armeija ovat takana, maailma on auki.

Niko aloitti laskettelun jo alle 2-vuotiaana ja sai ensimmäisen lumilautansa 7-vuotiaana. Ala-asteen loppumetreillä parkkilasku vei mennessään. Nikolla ei ole erityistä lempitemppua, mutta fs3 on aina kiva. Myös metsälasku houkuttelee, kun lunta tulee kunnolla. Lumilautailun lisäksi Niko harrastaa valokuvausta, salibandya ja frisbeegolfausta. Kesän Niko työskenteli kaupan kassalla ja valokuvasi häitä.

Niko on ollut osa parkkitiimiä jo pitkään, sillä nyt käynnistyy kuudes kausi. Työhön ei ehdi kyllästyä, sillä työnkuva laajenee vuosittain. Tällä kaudella työnkuvaan kuuluu parkkien sheippaus ja raksaaminen, mainoskuvien ottaminen sekä tapahtumien järjestäminen ja kuvaaminen. Niko on myös mukana Iso-Syöte Airforcen toiminnassa sekä opettaa hiihtokoulussa, joten ei muuta kuin varaamaan tuntia!

@nikohaggman

Kalle Järvilehto

Iso-Syöte Pro Team

Espoosta kotoisin oleva Kalle on yksi Iso-Syöte Pro Teamin jäsenistä. Kalle on tällä hetkellä 23-vuotias ja on lumilautaillut yli puolet elämästään. Kalle fiilistelee Iso-Syötteen reilejä, joista viime talven suosikki oli kääntyvä flatdown reili. Suosikkitemppu on switch backside 540 nosegrabillä.

Kesän Kalle otti rennommin ja skeittasi, golfasi, valokuvasi ja retkeili. Tällä kaudella hän aikoo osallistua isoihin kisoihin ja toivoo menestyvänsä niissä. Olisi myös mahtava päästä tekemään hienoja videoita. Kauden päätavoite on kuitenkin päästä laskemaan mahdollisimman paljon, pysyä kunnossa ja nauttia elämästä täysillä.

@kallejarvilehto

Joel Tyni

Iso-Syöte Pro Team

Joel on Iistä kotoisin oleva lumilautailija, joka asuu nykyisin Helsingissä. Ensikosketus lumilautailuun tapahtui 13-vuotiaana. Isoveli Jukka on toiminut alusta asti motivaattorina ja esikuvana.

Joel ei ole kilpaillut kovin aktiivisesti, mutta on aina ehtiessään osallistunut erinäisiin tapahtumiin, kuten SM-kisoihin sekä Suomi Tour -tapahtumiin. Myös tällä kaudella on tavoitteena osallistua muutamaan tapahtumaan sekä lisäksi valmentaa junnuja ja kuvailla omia videoita. Joel kävi myös kesällä valmentamassa freestyle-leirillä Ranskassa.

Iso-Syötteen parkit ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Joel tykkää, että parkissa on yksinkertaista vedettävää, mutta muutama bonus täytyy olla, johon voi keksiä vaikka joka kerta jotain uutta mielekästä. Lempitemppuja ovat switch frontside noseblunt 270 out (reili) ja backside 180 tailgrab shifty (hyppyri). Sponsoreita ovat Nitro Finland, Iso-Syöte ja Brethren Apparel.

 

@joeltyni

Juho Virsunen

Iso-Syöte AM Team 

Juho Virsunen on 17-vuotias oululainen lumilautailija, joka matkustaa harrastusten perässä Iso-Syötteelle lähes joka viikonloppu. Lumilautailun lisäksi Juho harrastaa maastopyöräilyä.

Innostus lumilautailuun alkoi 9-vuotiaana ja edelleenkin parasta lajissa on se, että saa viettää aikaa kavereiden kanssa ja oppia uusia temppuja. Fs flippari on yksi Juhon ensimmäisenä opituista reilitempuista ja se on edelleen suosikkitemppu. Sekä isosta että pienemmästä hyppyristä Juhon lemppari on fs3. Juhon mielestä Iso-Syötteen parkeissa parasta on niiden monipuolisuus, pituus ja parkkien kunto.

Juho on käynyt myös kisaamassa ja tänä talvena tarkoituksena olisi kiertää ainakin muutama Suomi Tourin kilpailu sekä lumilautailun SM-kisat Iso-Syötteellä.

Käyhän moikkaamassa, jos törmäät Juhoon rinteessä!

 

@regjuhis

Roomeo Aalto

Iso-Syöte AM Team

Roomeo Aalto on 13-vuotias lumilautailija Jakkukylästä, Iistä. Roomeo on aloittanut lumilautailun 4-vuotiaana ja parkkilaskun jo 6-vuotiaana. Hänelle tärkeintä lumilautailussa on hauskanpito ja kavereiden kanssa hengailu. Roomeon lempitemppu hyppyristä on frontside 360 indyllä ja reilistä backside blunt 270. Iso-Syötteen parkeissa parasta Roomeon mielestä on reilit, hyppyrit ja loistava parkkitiimi.

Viime kaudella Roomeo osallistui Suomi Tourin osakilpailuihin, joista tuli kaksi mitalia (slopestyle ja freeride), sekä SM-kisoihin Rukalla. Lisäksi Roomeo osallistui kaikkiin Isolla-Syötteellä järjestettyihin kisoihin. Ruskotunturin big airissa Roomeo sijoittui sarjansa toiseksi. Tulevalla kaudella tiedossa on Suomi Tourin osakilpailut ja tietenkin Iso-Syötteellä järjestettävät SM-kisat.
Kesä meni trampoliinilla harjoitellen uusia temppuja. Lisäksi Roomeo skeittasi kavereiden kanssa ja kävi pari kertaa wakeboardaamassa. Myös erilaiset oheistreenit kuuluivat kesäohjelmaan.

@roomeoaalto

Dylan Sutton

SnowPark Team, Huoltomies

Uudesta-Seelannista kotoisin oleva Dylan muutti muutama vuosi sitten naisen perässä Suomeen. Lumilautailun Dylan aloitti sisälasketteluhallissa ollessaan 18-vuotias. Paikka oli melko pieni, joten rakkaus lajiin syntyi reileistä ja pikkuhyppyreistä.

Dylan nauttii Suomen lumisista talvista ja pitkistä kesäilloista. Talvisin hän toimii parkkitiimin huoltomiehenä eli varmistaa, että parkit ovat aina priimakunnossa. Kesät Dylan viettää Helsingissä ja työskentelee tatuoijana. Harrastuksiin kuuluu lumilautailun lisäksi luistelu, maalaus, luonnossa liikkuminen ja ajanvietto ystävien kanssa.

@dylan.sutton

Olli Toivanen

Rinnekoneen kuljettaja

Olli on 28-vuotias lahtelainen kaveri, joka on päätynyt Iso-Syötteelle Vuokatin ja Oulun kautta. Lumilautailuharrastus alkoi Messilässä Ollin ollessa 9-vuotias. Kymmenisen vuotta sitten Olli innostui kavereidensa kanssa myös kuvaushommista ja on sen jälkeen tehnyt kuusi lumilautailuelokuvaa. Leffakuviot ovat hiljalleen jääneet loukkaantumisten myötä, mutta siitä huolimatta Olli laskee niin paljon kuin mahdollista. Lempitemppu on sw fs board.

Harrastus on vienyt mennessään ja nyt Olli on ajanut rinnekonetta jo viisi kautta. Viime kesän Olli vietti Norjassa Folgefonnassa, jossa hän työskenteli vuokraamossa, huolsi hissejä sekä ajoi viittä erilaista rinnekonetta. Ennen Iso-Syötteelle muuttoa mies ehti vielä pyörähtää kuukauden Filippiineillä.

Seikkailijaluonne on luopunut lähes koko omaisuudestaan ja kuljettaa mukanaan ainoastaan tietokoneen, työkalulaatikon sekä harrastusvälineet, kuten laskukamat, skeittilaudan, tennismailan sekä frisbeegolfkiekot.

@tollioivanen

Aleksi Nevakivi

Iso-Syöte Pro Team

Aleksi Nevakivi on Pudasjärveltä kotoisin oleva 19-vuotias ammattilaislumilautailija. Opinnot Vuokatissa ovat nyt ohi, joten nykyisin asuinpaikka on Oulu.

Aleksin lumilautailuharrastus alkoi yli 10 vuotta sitten Iso-Syötteen hiihtokoulussa. Innostus parkkilaskemiseen alkoi Snowparkissa järjestetyn tapahtuman myötä ja vuonna 2014 Aleksi pääsi Iso-Syötteen AM-tiimiin, jonka jälkeen hän lähti kiertämään Suomi Tour -kilpailuja. Nopean kehityksen ja kisamenestyksen myötä sponsoreiden kautta avautui uusia ovia maailmalle ja nyt Aleksi on valittu lumilautailun maajoukkueeseen.

Avaimet menestykseen ovat tietenkin rakkaus lajiin sekä kova työ. Taustalla ovat myös perhe, sponsorit, valmentajat, lääkärit, fysioterapeutit ja ystävät.

Aleksin tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon laskijana. Kausi on käynnistynyt todella onnistuneesti Euroopassa ja talveksi on tiedossa paljon kisoja, kuten esimerkiksi maailmancup.

@aleksinevakivi

Jukka Tyni

Iso-Syöte Pro Team

Jukka Tyni on Iistä kotoisin oleva lumilautailija, joka aloitti aktiivisemman lajin harrastamisen kymmenen vuotta sitten. Mies ei ole selvinnyt loukkaantumisilta, mutta rakkaus lajiin saa jatkamaan.

Sponsorit Nitro Finland ja Iso-Syöte mahdollistavat harrastamisen. Kisamenestystäkin on takana, kuten esimerkiksi kaksi SM-mitalia slopestylesta (hopea 2015 ja pronssi 2018).

Jukan mielestä on mahtavaa päästä laskemaan Suomen parasta parkkia joka viikonloppu. Tavoitteena on välttyä loukkaantumisilta ja opettaa nuoremmille lumilautailijoille temppujen saloja. Lempitempukseen Jukka nimeää bs rodeon, jonka voi tehdä melkein missä tahansa ja on aina hauskaa olla väärinpäin.

@jukiola

Topias Joensuu

Iso-Syöte AM Team

Topias on 15-vuotias lumilautailija Kiimingistä. Peruskoulun viimeistä vuotta suorittavalla Topiaksella on tavoitteena päästä opiskelemaan Vuokattiin. Viime kesänä Topias skeittasi, hyppi trampoliinilla, ui sekä paransi lihaskuntoa tekemällä oheistreenejä ja käymällä salilla.

Burtonin sponsoroima nuori lupaus menestyi hyvin viime kaudella: kulta/Iso-Syöte SuomiTour freeride, hopea/Talma slopestyle, pronssi/ Talma Half Pipe, pronssi/Vuokatti slopestyle ja 2. sija/SuomiTour overall ranking. Tämän kauden pääkisa on junnuolympialaiset Sarajevossa.

Lumilautailussa on Topiaksen mielestä tärkeintä hauskanpito kavereiden kanssa ja uusien temppujen oppiminen. Iso-Syötteen parkit ovat mieluisia, sillä ne ovat pitkiä ja obstaakkelit monipuolisia. Topias ei ole vielä ehtinyt testaamaan Iso-Syöte Snowparkin uutta waterfall-reiliä, mutta uskoo siitä tulevan hänen suosikkinsa. Lempitemppuja on monta, mutta jos joku pitää valita, niin se on tyylitelty backside 180.

Tule moikkaamaan Topiasta Iso-Syötteelle!

@topiasjoensuu

Roni Aalto

Iso-Syöte AM Team

Roni Aalto on 14-vuotias lumilautailija Jakkukylästä, Iistä. Roni on aloittanut laudalla laskemisen jo 6-vuotiaana ja on laskenut pääasiassa Iso-Syötteellä. Lumilautailussa tärkeintä on monipuolisuus ja kaverit, joiden kanssa on mukava oppia päivittäin uusia juttuja. Ronin lempitemppu hyppyristä on fs 360 indy.

Roni tykkää Iso-Syötteen parkeista, sillä kaikki hyppyreiden ja reilien nokat ovat aina kunnossa. – Parkkitiimin tyypit pitävät parkista hyvää huolta. On mukava, kun parkin reilit vaihtuvat kauden aikana, niin ei pääse kyllästymään parkkiin, Roni kertoo.

Viime talvi oli Ronille toinen kisakausi, joka oli oikein onnistunut. Suomi Toureilta tuli kaksi mitalia, Iso-Syötteeltä slopestylesta kultaa sekä Talman pipestä hopeaa. Rukan SM-kisoista crossista kultaa ja slopestylesta pronssia sekä Tahkolta Banked Slalomista kultaa. Ruskotunturin big airissa Roni sijoittui sarjansa ensimmäiseksi. Tulevalla kaudella tiedossa on ainakin kotimaan kisoja ja haaveissa on myös joskus käydä kokeilemassa kisaamista myös ulkomailla.

Roni vietti kesän skeittaamalla, tekemällä kotitreeniharjoituksia sekä hyppimällä trampoliinilla. Nuori mies osasi ottaa myös rennosti, hengaili kavereiden kanssa, ajeli mönkijällä sekä narrasi kaloja.

@roniaalto