Snowpark uutiset

Iso-Syöte SnowParkissa valmistaudutaan kauteen 2016-2017!

Iso-Syöte SnowParkissa valmistaudutaan kauteen 2016-2017!

Iso-Syöte SnowParkissa on kesän aikana tehty huomattava maapohjan rakennustyö ison hyppyrilinjan parantamiseksi.

Parkkiin on tuotu yli 3 000 kuutiota maata, jotta hyppyrien vauhdinotto helpottuisi. Korkeamman maakummun ansiosta kohteena olevan hyppyrin alastulo pitenee ja toimivuus paranee huomattavasti.

Hyppyrilinja tullaan myös jatkossa saamaan entistä aikaisemmin käyttöön, sillä sen avaaminen vaatii muutosten jälkeen entistä vähemmän lunta.

Iso-Syöte SnowParkkia on viimeisen viiden vuoden aikana kehitetty määrätietoisella otteella. Suunnittelusta päävastuussa oleva Mikko Terentjeff on tyytyväinen parkin nykytilaan "maapohjiin on tehty paljon töitä viimeisten vuosien aikana, mutta parkin toimintoja on kehitetty myös monella muulla saralla."

Ammattitaitoisen parkkihenkilöstön löytämiseen on käytetty aikaa, samoin parkkien- ja parkin tapahtumien suunnitteluun. Myös parkin "kalusteet" eli reilit, pressit, wallridet ja bonkit ovat kaikki uusia tai uuden veroisia. "Parkkien suunnittelussa tärkeintä ovat toimivat ja turvalliset suorituspaikat sekä progressio" kertoo Terentjeff. Progressiolla hän tarkoittaa laskijoiden mahdollisuutta edetä pienemmistä hyppyreistä ja reileistä isompiin ilman liian suuria tasohyppyjä. "Hyvä progressio auttaa kehittymään ja oppimaan uusia temppuja nopeammin ja turvallisemmin, lisäksi se tekee parkkilaskemisen paljon hauskemmaksi!"

Viime kaudella aloittanut parkkimanageri, Uusi-Seelantilainen Matt Slocombe pitää huolen siitä, että suorituspaikat on sekä rakennettu hyvin, että hiottu päivittäin parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Iso-Syöte SnowParkista viime kaudella sosiaalisen median kautta levinneet kuvat saivat huomiota ympäri Eurooppaa viimeisen päälle tehdyn huoltotyön ansiosta. "Parkit huolletaan päivittäin sekä koneella, että käsin. Lisäksi teemme tarpeen mukaan sheippauksia kesken päivän, esimerkiksi kiireisillä hiihtolomaviikoilla” kertoo Matt.

Iso-Syötteen kolmesta eri parkista löytyy laskettavaa kaikentasoisille. MiniStreetistä on hyvä aloittaa, siellä näkyykin usein uusia harrastajia pitämässä hauskaa opettajien kanssa. Keskilinjalla laskevat paikalliset nuoret ja Iso-Syötteen laskutalli Airforcen jäsenet. Haastetta löytyy myös taitaville laskijoille. "Iso-Syöte SnowPark on täydellinen paikka kuvausryhmille ja laskijoille jotka tähtäävät ammattilaisuuteen." Kertoo Terentjeff, joka vastaa myös Iso-Syötteen valmennustoiminnasta. "Meillä leireilee tammi-helmikuussa lupaavia nuoria laskijoita Uudesta-Seelannista. Lisäksi järjestämme ainoana Suomessa alakouluikäisille viikon mittaisia freestyle-valmennusleirejä. Myös kansallisessa ja kansainvälisessäkin kärjessä olevia nuoria laskijoita harjoittelee Iso-Syötteellä. SnowParkin tiimiin kuuluvat Kalle Järvilehto ja Aleksi Nevakivi ovat tuttuja näkyjä Iso-Syötteellä.