Snowpark uutiset

Uutta meininkiä Iso-Syöte SnowParkissa

Uutta meininkiä Iso-Syöte SnowParkissa

Viime kevään IS Tour oli viimeinen niitti saattamaan Iso-Syöte SnowPark lopullisesti suomalaisen laskukansan tietoon ja arvostukseen. Maassamme vielä ainutkertainen World Snowboard Tourin viiden tähden slopestyle-kisa kokosi paikalle tämän hetken kuumimmat lautailijat. Suomesta mukana oli mm toiseksi sijoittunut Janne Korpi ja tänäkin syksynä hyvin alkukauden kisoissa pärjännyt Jukka Tyni. Maailmalta Iso-Syötteelle saapunut tähtikaarti oli kovatasoisin ikinä maassamme lähtölistoilla nähty, mukana olivat myös upean kauden avauksen tehneet norjalaiset Gjermund Braaten sekä Torgeir Bergrem, rapakon toiselta puolelta Antoine Truchon ja Sean Ryan sekä IS Openissa voittoisasti laskenut ruotsalainen Niklas Mattsson.

Juhlahumu oli kova, mutta mitä onkaan luvassa tapahtumien osalta kaudelle 2014-2015? Iso-Syötteen parkkimanageri Tero Romppainen vastaa kysymykseen. ”Maailman lumilautailussa tapahtuu tällä hetkellä hyvin mielenkiintoisia muutoksia kun laskijat ovat itse astuneet framille suunnitellakseen juuri heille sopivat kilpailut. Seuraamme ainakin tämän kauden, miten rakennemuutokset vaikuttavat ja toimivat. Tästä syystä IS Openia ei ainakaan alkaneena talvena nähdä Iso-Syötteellä.” Tapahtumia Suomen eteläisimmän tunturin parkeissa kuitenkin riittää. ”Meillähän on tosiaan kolme eri parkkia; SnowPark kolmella taitotasolinjalla, skeittiparkkihenkeen rakennettu JibPark sekä pikkukikkailuun ja kokemattomammille tarkoitettu MiniStreet. Tällä kaudella tapahtumaa löytyy jokaisesta parkista.” Mielenkiintoisin uutuus on ehdottomasti sekä lautailijoille, että new schoolereille tarkoitettu IS Tour, joka kiertää Iso-Syötteen parkkeja. IS Tourissa on panostettu huippulaadukkaisiin palkintoihin ja paikalle kannattaa tulla vaikka vain yhteenkin osakilpailuun. ”Yksi talven ykköstapahtumista on myös kolmatta kertaa järjestettävät Mindy sessarit tytöille. Tapahtuma on maaliskuun lopussa ja päivän ideana on hyvän seuran ja hauskan pitämisen lisäksi antaa tytöille koutsausta ja uusia parkkilaskutaitoja.”

Tämän kauden parkkeihin on haettu vaikutteita ympäri maailmaa, Uuden Seelannin lumilta asti. ”Haluamme olla innovatiivisia parkkien rakentamisessa. Tämän kauden punainen lanka suunnittelussa oli se, että obstaakkelit jättäisivät tilaa luovuudelle laskijan tasosta ja välineestä huolimatta. Vanhaa asetelmaa on ravisteltu ja uutta rautaa rinteestä löytyy.”

Tapahtumien ja parkkien lisäksi iso muutos on tapahtunut logossa. ”Kaikki meillä alkukaudella käyneet ovatkin varmasti nähneet uuden poronsarvilogomme. Se nasahtaa suoraan meidän tunturi-imagoon ja on hienona jatkumona IS Openin teemaan. Meillä tärkeintä on itse tekeminen, hauskanpito kavereiden kanssa laudalla ja suksilla. Muu jää toisarvoiseksi.”